Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Krijg de basis van je baard op orde

Misschien heb je meerdere keren geprobeerd een prachtige baard te laten groeien. Maar ben je toen teruggegaan naar het bekende glad scheren? Als je een mooie en nette baard wilt hebben, kan het een goed idee zijn om met een schone lei te beginnen. Zo kan je een nieuwe, weelderige baard laten groeien. Maar ook het glad scheren is niet zonder problemen in het gevoelige halsgebied en op de gezichtshuid.

Net als veel andere mannen heb je waarschijnlijk last gehad van de zogenaamde rode scheerbultjes, die ontstaan doordat bacteriën in poriën en haarzakjes dringen. Dit leidt tot rode bultjes – beter bekend als baardpest.

De strijd tegen baardpest vereist zorgvuldige verzorging voor, tijdens en na het scheren. Hiervoor kun je de complete set van Australian Bodycare tegen scheerbultjes in het gezicht gebruiken. Hier is een product voor elke stap in je scheerproces, en alle producten gaan effectief de vorming van bacteriën op de huid tegen, zodat je vaarwel kunt zeggen tegen geïrriteerde en bultige huid.

Pakket met 3 producten voor rode scheerbultjes in het gezicht
Scheren zonder bultjes, scheerbrand en ingegroeide haren
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €32,99
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Baard zonder problemen

Met deze stappen voor het scheren kun je rode bultjes na het scheren verminderen of zelfs helemaal voorkomen, zodat je de beste basis hebt voor het laten groeien van een mooie en probleemloze baard:

1. Zorg er allereerst voor dat je huid niet droog is. Scheren op een droge huid leidt vrijwel altijd tot geïrriteerde huid. Maak je huid vochtig door deze zachtjes te exfoliëren met een scrubhandschoen of een gezichtsmasker, en spoel vervolgens af met warm water. Hier komt Australian Bodycare Face Wash in beeld. De gezichtsreiniger reinigt de huid effectief van bacteriën, zodat deze klaar is voor een gladde scheerbeurt.

2. Nadat je huid is gewassen en vrij is van vuil en bacteriën, houd je deze licht vochtig en breng je de Shave Gel uit de set aan. De scheergel moet minimaal een minuut zitten voordat je begint met scheren. De transparante gel creëert een onzichtbare beschermende barrière op de huid, waardoor het scheren soepeler verloopt.

Scherpe scheergereedschappen

Zorg voor messcherpe en schone scheermesjes. Druk het mes niet te hard tegen de huid, en scheer altijd in de richting van de haargroei. Als je tegen de haargroei in scheert, trek je de haren bijna uit de haarzakjes – en dat zorgt voor meer irritatie in de huid. Als je vindt dat het scheren niet glad genoeg is in de richting van de haargroei, kun je afsluiten met een scheerbeurt dwars op de haargroei.

3. Was je gezicht grondig en verwijder alle producten met warm water en eindig met koud water. Dit sluit de poriën weer. Rond het scheren af met Australian Bodycare After Shave, die de geïrriteerde huid effectief koelt en kalmeert met voedende en natuurlijke Tea Tree Olie, die een antiseptische werking heeft.

Met deze drie stappen vermijd je ontsierende rode bultjes die de verzorgde uitstraling verpesten. Je kunt de methode zowel gebruiken wanneer je je glad wilt scheren, als wanneer je een volle baard hebt die strak moet worden bijgehouden.

Pakket met 3 producten voor rode scheerbultjes in het gezicht
Scheren zonder bultjes, scheerbrand en ingegroeide haren
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €32,99
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Houd je baard schoon met een baardshampoo en -conditioner

Wanneer je baard de juiste lengte heeft bereikt, vereist het baard verzorging om het sterk en prachtig te houden. Net zoals je haar regelmatig gewassen moet worden, geldt dit ook voor je baard. Hoewel het voor de hand ligt om wat haarshampoo in je baard te doen terwijl je onder de douche staat, is dit niet altijd de beste oplossing.

Je baard bevindt zich op een plek in je gezicht waar het aan van alles wordt blootgesteld. Dit kan bijvoorbeeld etens- en drinkresten zijn. Een goed verzorgde baard betekent ook een schone baard – daarom is hygiëne cruciaal.

Was je baard

Zorg ervoor dat je je baard wast met een shampoo die speciaal voor dit doel is gemaakt, zodat het diep wordt gereinigd en de nodige vochtigheid krijgt om er op zijn best uit te zien. Met een speciale baardshampoo krijg je ook geen huidirritaties, die gewone haarshampoo snel kan veroorzaken wanneer het in contact komt met de gevoelige gezichtshuid.

Krijg een zachte baard

Nadat elk haartje in je baard goed is gereinigd, is het belangrijk om het vocht te verzegelen. Dit kan je doen met een goede conditioner voor de baard. Baarden kunnen snel stijf en ruw aanvoelen en ogen. En het is noch prettig om een egel te kussen – noch om eruit te zien als een.

Met een conditioner blijft de baard gehydrateerd, zodat elk haartje diep wordt verzacht. Het is belangrijk dat je het product goed in de hele baard en op de onderliggende huid masseert. Dit zorgt ervoor dat de huid verzadigd raakt van vocht en de baardwortels optimale verzorging krijgen. Laat je conditioner een paar minuten zitten – dit laat het diep inwerken.


Baard Verzorging met olie

Een prachtige baard vereist voedende ingrediënten. Dit krijg je met de juiste verzorging door shampoo en conditioner. Maar als je er scherper uit wilt zien, is het een goed idee om je baard te verzorgen met een baardolie. De olie maakt de baard zacht met veel vocht en voeding, zodat het glanzend en goed verzorgd oogt.

Voeg vitaminen en mineralen toe

Baardoliën zitten boordevol vitaminen en mineralen die beschermen tegen harde omgevingsinvloeden, die je baard er dof en mat uit kunnen laten zien. Met baard verzorging krijg je ook effectieve verzorging van de gevoelige huid eronder, zodat deze niet geïrriteerd raakt. De actieve ingrediënten in een baardolie zorgen ook voor het reguleren van de natuurlijke olieproductie van je huid.

Zo gebruik je olie in je baard

Doe een paar druppels olie tussen je vingers en warm het kort op. Vervolgens kam je je vingers door je baard. Onthoud dat je maar een heel kleine hoeveelheid moet gebruiken – tenzij je een zeer glanzende look wilt. Het kan een goed idee zijn om een kam te gebruiken om je baard door te kammen, zodat je de olie gelijkmatig verdeelt. Baard verzorging geeft je baard een zachte en gladde uitstraling – en niet te vergeten een frisse geur die geurtjes van etensresten en dergelijke weghoudt.


Verzorging voor de baard met regelmatige trimbeurten

Een goed verzorgde baard is veel meer dan een schone, zachte en hygiënische baard. Als de haargroei niet binnen strakke lijnen wordt gehouden, krijg je niet de optimale en elegante baardlook. Baard verzorging gaat vooral over een strakke uitstraling. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je je baard regelmatig trimt.

Ongecontroleerde haargroei kan je er snel onverzorgd uit laten zien – zelfs als je weelderige baard net gewassen is. Net zoals je haar af en toe geknipt moet worden, en de strakke lijnen in de nek en bij de oren bijgehouden moeten worden, geldt dit ook voor je baard.

Borstel je baard

Voordat je begint met het trimmen van je baard, moet je deze eerst doorborstelen met een kam, zodat alle haren in dezelfde richting wijzen – anders eindig je met een ongelijk resultaat. Om de juiste scherpe vorm en lijn in je baard te krijgen, moet je ervoor zorgen dat je alle kleine haartjes boven de kaaklijn en onder de randlijn verwijdert. Maar wat is de randlijn?

Zo vind je je randlijn

Om je randlijn te vinden, kun je je adamsappel als richtlijn gebruiken. Trek een lijn van elk oor naar beneden, net boven je adamsappel, zodat je een U-vorm krijgt. Binnen deze vorm moet je baard zijn. Alles onder de lijn moet worden weggeschoren, zodat je geen wildgroeiende baard hebt die ver op de hals doorloopt. De baard gaat een beetje over de kaaklijn heen, en dat geeft een zachtere uitstraling, in tegenstelling tot als je je helemaal tot aan de kaak scheert. Dat geeft je gezicht een onnatuurlijke afgeronde vorm. Zorg er ook altijd voor dat je rechte lijnen maakt, zodat je look evenwichtig en harmonieus wordt.

Trim je snor

Ook de snor heeft af en toe een trimbeurt nodig. Het verschilt per man of men een langere of kortere snor wil dan de rest van de baard. Probeer en ontdek hoe de snor je baardlook het beste ondersteunt. Als je een langere snor verkiest, is het echter belangrijk dat er geen haren over je bovenlip steken. Dat geeft geen strakke uitstraling – en het ziet er ook niet hygiënisch uit.

Door deze gids voor baard verzorging te volgen, ben je goed op weg om een expressieve, strakke en goed verzorgde baard te laten groeien waar de meeste mannen jaloers op zullen zijn.

Pakket met 3 producten voor rode scheerbultjes in het gezicht
Scheren zonder bultjes, scheerbrand en ingegroeide haren
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs €32,99
3-pak mod røde barberknopper i ansigt

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram