Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Dikke prachtige wimpers met wimperserum

Het geheim van prachtige wimpers met ongelooflijke volheid is een wimperserum. Een effectief serum met actieve ingrediënten voor dikkere, langere, vollere wimpers. Wimpers die opvallen.

Een serum geeft je langere, dikkere wimpers met een donkerdere kleur en een mooie krul. Het serum zorgt ervoor dat er meer wimperharen uitgroeien. Het verdikt de wimpers, verlengt de groeifase, verlengt de wimpers, verlengt de periode voordat wimpers uitvallen en geeft je meer wimpers.

De innovatieve en krachtige ingrediënten in de verschillende wimperserums resulteren meestal in langere, dichtere en sterkere wimpers na 6 tot 8 weken. Ook jij kunt de wimpers krijgen waar je van droomde.

Het aanbrengen en gebruiken van een wimperserum is heel eenvoudig. Je brengt een serum aan zoals een normale eyeliner, één keer per dag, bij de haarwortels van de bovenste ooglidwimpers. Bij voorkeur 's avonds voordat je naar bed gaat en je schone oogleden hebt. Eén streep met de borstel is voldoende. Vergeet niet te reinigen met een product dat geen olie bevat, wat kan voorkomen dat het serum werkt. Laat het een paar minuten intrekken voordat je je gebruikelijke crèmes en huidverzorgingsproducten gebruikt. Dat is alles wat nodig is. Je zou de eerste resultaten na 6 tot 8 weken moeten zien, misschien zelfs iets eerder.


Wat is wimperserum?

Wimperserums zijn producten die je wimperharen voeden en laten groeien. Ze bevatten actieve bestanddelen die de groei van wimpers stimuleren, waardoor ze langer en dikker worden. Het geheim van de effectiviteit van wimperserums zit in de actieve ingrediënten. Wimperserums geven je natuurlijke, sterke wimpers en nemen het gedoe van kunstwimpers weg. Daarom houden zoveel vrouwen van wimperserums. De wimpers die je krijgt zijn natuurlijk en helemaal van jou. Zelfs als je ervoor kiest om kunstwimpers te gebruiken, zal het serum nog steeds goed voor je zijn omdat het je eigen wimpers versterkt. De meeste wimperserums bevatten vitamine E, B5, keratine en hyaluronzuur. Daarnaast bevat het serum vaak andere actieve bestanddelen die het haar versterken en glanzend en goed gehydrateerd maken. Sommige serums bevatten het medicijn prostaglandine, dat het haar gunstige groeiomstandigheden biedt. Als je een serum met deze stof gebruikt, moet je je bewust zijn van bijwerkingen als je zwanger bent of een behandeling voor je ogen ondergaat.


Zo gebruik je het wimperserum

Je brengt wimperserum aan met een applicator vergelijkbaar met die je gebruikt voor vloeibare eyeliner. Het serum is transparant en gemakkelijk aan te brengen. Je moet het serum gebruiken op een gereinigde huid, een of twee keer per dag, en het aanbrengen langs de bovenste wimperlijn. Gebruik het serum bij voorkeur net voor het slapengaan. Het is belangrijk om het serum aan te brengen op schone oogleden zonder make-up en niet te reinigen met producten die olie bevatten. Als je een olieachtig product gebruikt, creëert dit een oppervlak dat het serum niet kan doordringen. Je kunt een royale hoeveelheid serum gebruiken zodat het er een beetje nat uitziet, maar wees voorzichtig om het niet in je ogen te krijgen, want het kan een beetje prikken. Het serum werkt door de huid te penetreren, diep in de wortels van de wimpers en stimuleert ze. De goed gevoede follikels laten in korte tijd ongelooflijk lange en dikke wimpers groeien. De wimpers worden vaak ook donkerder van kleur, waardoor er een mooie lijst rond je ogen ontstaat.

Hoe lang werkt het serum?

Als je het wimperserum dagelijks gebruikt, duurt het effect meestal tussen de 2 en 3 maanden. Je zult meestal na 8 weken gebruik een merkbaar verschil in je wimpers zien, maar hoe snel het serum werkt, varieert van persoon tot persoon. Zodra je het gewenste resultaat hebt bereikt, kun je het effect behouden door het serum twee keer per week te gebruiken.

Wat gebeurt er als je stopt met het gebruik van wimperserum?

Veel mensen vragen zich af wat er met de wimpers gebeurt als je stopt met het gebruik van serums. Vallen de wimpers uit? Wat gebeurt er? Kortom, ja, na verloop van tijd zul je je wimpers verliezen, niet vanwege het serum, maar omdat de wimpers van nature worden vervangen. Dit gebeurt bij iedereen en is volkomen normaal. Maar tot die tijd behoud je de lengte en dikte.

Is wimperserum veilig?

Een serum is over het algemeen veilig in gebruik. De meeste wimperserums gebruiken plantaardige ingrediënten. Je kunt echter allergische reacties ervaren. Als je roodheid of irritatie rond je ogen ontwikkelt, raadpleeg dan je arts en stop met het gebruik van het product. Sommige serums gebruiken het medicijn prostaglandine. Dit is een stof die bijwerkingen kan veroorzaken bij zwangere vrouwen, oogpatiënten die een behandeling ondergaan voor bijvoorbeeld staar, en patiënten die een chemotherapie of radiotherapie ondergaan. Praat altijd met je arts als je twijfelt of je wimperserum kunt gebruiken.


Lange wimpers - hoe krijg je langere wimpers

Waarom hebben sommige vrouwen lange wimpers?

Het geheim van mooie, verleidelijke wimpers is goede zorg voor je wimpers. Verzorg ze goed, gebruik serum en deze effectieve tips en je zult lange wimpers hebben die blijven.

Voordat je begint, is het goed om een beetje te weten over hoe wimpers groeien en hun cyclus.

Zo snel groeien wimpers

Wimpers zijn je natuurlijke "accessoire" die je ogen omlijsten en zijn een van de meest verleidelijke en vrouwelijke dingen die je hebt. Veel vrouwen ervaren wimpers die breken of uitvallen. Maar dit is eigenlijk heel normaal, omdat het deel uitmaakt van de natuurlijke groeicyclus van wimpers.

Al ons haar, inclusief onze wimpers, wordt in de loop van een jaar vervangen. Dus zelfs als je plotseling al je wimpers verliest, bijvoorbeeld in een brand, zullen ze teruggroeien, net als elk ander haar. Over het algemeen duurt het tussen de 4 en 8 weken voordat een wimper volledig is teruggroeid. Dit is ook waarom je pas na die tijd het volledige effect van wimperserum ziet.

Zorg goed voor je wimpers - 5 dingen om te vermijden

Aangezien wimpers vrij lang duren om uit te groeien, is het zonde als je je wimpers beschadigt, want het duurt 2 maanden voordat ze teruggroeien. Dus, verzorg je wimpers goed! Hier zijn 5 van de meest voorkomende fouten die wimpers beschadigen.

1. Je krult je wimpers na het aanbrengen van mascara

Als je je wimpers wilt krullen, doe dit dan alleen zonder mascara. Mascara maakt de wimpers stijver, waardoor ze gemakkelijker kunnen breken. Gebruik daarom je wimperkruller voordat je mascara aanbrengt. Als je op zoek bent naar een beetje extra zwier die blijft, kun je de wimperkruller eerst een minuut met een föhn opwarmen.

2. Je slaapt met mascara

Je krijgt je mascara misschien niet af voor het slapengaan. Maar je wimpers hebben er geen baat bij. Ze zijn extra kwetsbaar als ze het kussen raken. Dus haal je mascara eraf en hydrateer ze met een wimperserum of gebruik overgebleven crème en loop met je vingers over je wimpers.

3. Je gebruikt waterproof mascara

Waterproof mascara is veel duurzamer dan gewone mascara, maar het zorgt er ook voor dat je wimpers uitdrogen. Dan is de mascara ook moeilijker te verwijderen zonder een op olie gebaseerde make-up remover te gebruiken. Omdat er geen olie op je wimpers mag zitten als je een wimperserum wilt gebruiken. De olie vormt een laagje dat het serum niet kan doordringen.

4. Je gebruikt nepwimpers

Nepwimpers zijn hard voor je eigen wimpers. Het gewicht zelf kan ervoor zorgen dat wimpers breken als je vaak nepwimpers gebruikt. Het is dus een goed idee om hun gebruik te beperken tot speciale gelegenheden. Als je vaak nepwimpers gebruikt, is wimperserum essentieel omdat het je wimpers versterkt, niet alleen in lengte maar ook in dikte.

5. Je verwijdert je mascara op de verkeerde manier

Er is een juiste manier om mascara te verwijderen en veel verkeerde. De beste manier is om een wattenschijfje met make-up remover 15 seconden op je gesloten ogen te leggen. Herhaal twee keer. Je kunt een oogmake-up remover gebruiken die daarvoor bedoeld is. Het verzacht de mascara zodat je deze met zachte, neerwaartse bewegingen kunt verwijderen. Geen wrijving!


3 tips voor lange wimpers

Geweldige tips voor lange, weelderige wimpers:

1. Gebruik een wimperkruller

Krul je wimpers op drie plaatsen, beginnend van binnen en werkend naar buiten. Recht bij het ooglid, in het midden van de wimper en dan 1 tot 2 millimeter van de punt. Wees voorzichtig om niet te hard te drukken, want dit kan ervoor zorgen dat de wimpers breken.

2. Gebruik een eyeliner

Trek helemaal naar beneden tussen de wimperharen met een bruin, zwart of grijs oogpotlood. Neem daarna een wattenstaafje en veeg langs de wimpers, zodat alleen kleur tussen de haren achterblijft. Nu heb je de illusie van dikkere wimpers gecreëerd.

3. Gebruik wimperserum

Wimperserums geven langere, dikkere en natuurlijke wimpers. Het laatste is belangrijk omdat dit je eigen wimpers zijn, geen kunstmatige. Maar zelfs als je ervoor kiest om kunstwimpers te gebruiken, zul je nog steeds baat hebben bij wimperserum omdat het je wimpers sterker maakt.

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram