Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Weg met bacteriën

De allerbeste manier om rode scheerbultjes te vermijden is door preventie. En de beste manier om die vervelende bultjes te voorkomen is het aanpakken van de bacteriën.

Wanneer je scheert, openen je poriën en haarzakjes zich, waardoor ze vatbaar zijn voor bacteriën. Simpel gezegd, het zijn bacteriën die ingegroeide haren en rode, ontstoken scheerbultjes veroorzaken.

Daarom is de sleutel tot het vermijden van rode bultjes het gebruik van antibacteriële producten die effectief bacteriën op de huid bestrijden voor, tijdens en na het scheren.

Bij Australian Bodycare hebben we een complete set producten samengesteld die, net als al onze andere producten, Tea Tree Olie bevatten, dat krachtige antibacteriële eigenschappen heeft.

De set bevat een intieme wasgel, een intieme scheergel en een intieme balsem, zodat je effectief je huid kunt beschermen zowel voor als na het scheren, waar de huid bijzonder gevoelig is.

2. Scheer met de haargroei mee

Bij intiem scheren willen veel mensen een gladde en nauwe scheerbeurt. Daarom scheren ze zowel in de richting van de haargroei als tegen de richting van de haargroei in. Maar onthoud altijd om MET de richting van de haargroei te scheren en NOOIT tegen de richting van de haargroei in. Als je tegen de haren in scheert, scheur je de huid te veel, wat resulteert in een ongelijke intieme scheerbeurt. Houd je huid licht vast bij het scheren, maar niet zo veel dat je de huid trekt.

Bij het scheren is het ook belangrijk om een goed product te gebruiken dat het scheren makkelijker maakt. Hier kun je de intieme scheergel van Australian Bodycare gebruiken. De gel werkt samen met het mesje, terwijl het ook bacteriën afweert zodat ze zich NIET kunnen ontwikkelen tot rode bultjes. Het scheermesje zorgt ervoor dat je haarzakjes open gaan, dus het is belangrijk om jezelf tijdens het intiem scheren ook te beschermen tegen bacteriën.

Als je vindt dat de scheerbeurt niet dicht genoeg is, spoel dan de gel af met water, breng een nieuwe laag aan en herhaal de procedure.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

3. Vermijd strakke jeans en ondergoed

Het is ook belangrijk om na het intiem scheren zacht te zijn voor je huid. Hier is je huid nog gevoeliger dan het al is in dit delicate gebied. Daarom moet je ervoor zorgen dat je je huid de juiste verzorging geeft. Gebruik bijvoorbeeld de intieme balsem van Australian Bodycare. De aftershave hydrateert en voedt de huid, en met Tasmanische peper op de lijst van natuurlijke ingrediënten, kun je geïrriteerde huid kalmeren en verzachten. De huid wordt versterkt, waardoor het gezond en sterk blijft.

Daarnaast is het een goed idee om strakke broeken en ondergoed na je intieme scheerbeurt te vermijden. De huid heeft er geen baat bij om ingesloten te zijn in strakke synthetische stoffen, dus het beste wat je kunt doen om een goede scheerbeurt te behouden, is het dragen van loszittend katoenen ondergoed dat het delicate gebied laat ademen.

Aftershave voor de intieme zone
Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Aftershave voor de intieme zone - Tegen scheerirritatie, ingegroeide haren, ontstoken haarzakjes een branderige huid, jeuk en rode scheerbultjes.

4. Als de schade al is aangericht

Ben je vergeten je huid te beschermen tegen bacteriële aanvallen en zit je nu met rode scheerbultjes? Zodra de schade is aangericht, heeft je huid tijd nodig om te genezen. Daarom moet je niet scheren over de rode bultjes heen. Als je dat doet, zal de infectie van de bultjes zich verspreiden naar je huid en krijg je er nog meer. Daarom moet je wachten tot je huid is genezen voordat je weer gaat scheren.

In de tussentijd kun je het genezingsproces versnellen door je huid te hydrateren met de intieme balsem van Australian Bodycare, die je kunt gebruiken om de volgende keer rode bultjes te voorkomen. Hoe schoner je je huid houdt, hoe beter de omstandigheden zijn om snel te genezen.

Hoe je scheerbultjes, ingegroeide haren en rode bultjes kunt vermijden met de juiste producten:

  1. Was het gebied met Intiem Wasgel om bacteriën te verwijderen.
  2. Spoel grondig af met lauwwarm water.
  3. Breng Intiem Scheergel aan, wacht een minuut en scheer in de richting van de haargroei.
  4. Spoel grondig af met lauwwarm water.
  5. Breng Intiem Balsem aan op het gebied na het scheren.

Over de producten:

Intiem Wasgel – 200 ml

Voor het scheren gebruikt natuurlijke Tea Tree Olie om effectieve bescherming te bieden tegen roodheid, ingegroeide haren en andere huidproblemen na intiem scheren. De antibacteriële werking van Tea Tree Olie gaat de bacteriën tegen die rode bultjes na intiem scheren veroorzaken.

Intiem Scheergel – 100 ml

Scheergel bevat antibacteriële Tea Tree Olie die bacteriën bestrijdt en de huid gezond en schoon houdt na het scheren. Scheergel is een volledig transparante scheergel. Dit geeft je een beter overzicht van waar je scheert. Dit betekent dat je een grotere kans hebt om pijnlijke ongelukjes tijdens het intiem scheren te vermijden.

Intiem Balsem – 100 ml

Na het scheren vermindert het risico op scheerbultjes, ingegroeide haren en roodheid geassocieerd met intiem scheren. De balsem bevat natuurlijke actieve stoffen zoals allantoïne, Tasmanische peper en antibacteriële Tea Tree Olie om ongemak na intiem scheren effectief te voorkomen.

Australian Bodycare producten zijn dermatologisch getest, dus we kunnen je verzekeren dat onze producten huidvriendelijk zijn - zelfs voor mensen met een gevoelige huid.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram