Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

1. Voorkom bacteriën op de huid

Bij intiem scheren is het makkelijk om kort na het scheren rode en jeukende bultjes op de huid te krijgen. Deze rode bultjes staan ook bekend als scheerbultjes en worden veroorzaakt door bacteriën die de huidporiën binnendringen.

Daarom is het schoonhouden van je huid het belangrijkste onderdeel van een succesvolle intieme scheerbeurt zonder rode bultjes. Was in de douche, voor het scheren, met Intieme Wash van de complete intieme set van Australian Bodycare.

Alle producten bevatten Tea Tree Olie, die effectief bacteriën bestrijdt. De was reinigt de huid effectief van bacteriën met natuurlijke actieve ingrediënten, waardoor de huid klaar is voor het scheren.

Wanneer je gaat scheren, is het ook belangrijk om je huid op te warmen met warm water. Dit verzacht zowel de huid als het haar, waardoor het buigzamer wordt voor het scheren.

Spoel de huid ten slotte grondig af en breng de Intieme Balsem van de set aan, die de delicate huid na het scheren snel kalmeert en verkoelt, waardoor het fris en gezond aanvoelt. Intieme Balsem biedt ook de beste voeding voor je huid. Intieme Balsem hydrateert diep om je huid te versterken en extra veerkrachtig te maken. Het is geschikt voor alle huidtypes - zelfs de meest gevoelige huid.


2. Je scheermes is niet om te delen

Voor een mooie en gladde intieme scheerbeurt, onthoud dat je scheermes persoonlijk is. Dit betekent dat je het met niemand anders kunt delen - zelfs niet met je partner. We hebben allemaal bacteriële flora op onze huid, en als je een scheermes met anderen deelt, krijg je de vreemde bacteriën in je haarfollikels, waardoor je lelijke scheerbultjes krijgt.

Denk er ook aan om bij het scheren een scherp en schoon scheermes te gebruiken. Een bot mes zal je huid beschadigen en scheuren, waardoor je snijwonden en rode bultjes krijgt. Breng voordat je het mes zwaait Intieme Scheergel aan, die, net als de andere producten van Australian Bodycare, Tea Tree Olie bevat om de bacteriën die rode scheerbultjes veroorzaken tegen te gaan. De gel is transparant, zodat je volledige controle hebt over je intieme scheerbeurt, terwijl het mes gemakkelijker glijdt tegen de delicate huid in het intieme gebied.


Aanbevolen producten

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

3. Gebruik schone, efficiënte producten

Hoewel parfum geweldig ruikt, is het moeilijk voor de huid om blootgesteld te worden aan de harde alcohol die parfum bevat. Daarom is het belangrijk om je huid voor, tijdens en na intiem scheren te verzorgen met voedende en versterkende producten. Al onze producten zijn dermatologisch getest en zijn daarom geschikt voor de gevoelige huid. Met Tea Tree Olie als een van de hoofdactieve ingrediënten in Australian Bodycare, krijg je effectieve verzorging voor je huid voor, tijdens en na het scheren, terwijl je effectief de bacteriën bestrijdt die rode scheerbultjes veroorzaken.

Naverzorging wordt vaak vergeten, maar is net zo belangrijk. De huid is extra gevoelig na het scheren en daarom nog steeds blootgesteld aan bacteriën. Gebruik bijvoorbeeld een Intieme Balsem, die speciaal goed is voor het hydrateren en schoonhouden van haarfollikels, zodat de huid glad en mooi blijft na het scheren.


Bonustip: Scheer je niet voor het sporten

Hoewel je misschien geneigd bent om je intieme zone net voor je naar de sportschool gaat te scheren, is dat geen goed idee. Na het scheren staan je haarzakjes meer open en zijn daardoor vatbaarder voor bacteriën. Zweet is niet steriel en bevat veel bacteriën die in de haarzakjes kunnen kruipen en je geïrriteerde huid en rode, ontstoken bultjes kunnen geven. Daarom kun je het beste wachten met scheren tot na je workout.


Waarom je rode bultjes krijgt na intiem scheren

Mocht je dit nog niet hebben gerealiseerd, dan willen we je dit nogmaals herinneren. Je krijgt ontsierende rode bultjes na intiem scheren omdat je haarzakjes en poriën opengaan en geïnfecteerd raken met bacteriën. Het is een soort ontsteking, waardoor de rode bultjes soms lijken op kleine puistjes.

Dus, als het gaat om het bereiken van een schone en mooie intieme scheerbeurt, is het belangrijk om de juiste uitrusting en producten te hebben om een hygiëne te handhaven die in staat is bacteriën te bestrijden. Dankzij de antiseptische eigenschappen van Tea Tree Olie is het onmisbaar in de strijd tegen rode scheerbultjes - en producten met dit antibacteriële middel zorgen voor een vlekkeloze intieme scheerbeurt.


Hoe je scheerbultjes, ingegroeide haren en rode bultjes kunt vermijden met de juiste producten:

  1. Was het gebied met intieme wash om bacteriën te verwijderen.
  2. Spoel grondig af met lauw water.
  3. Breng intieme scheergel aan, wacht een minuut en scheer in de richting van de haargroei.
  4. Spoel grondig af met lauw water.
  5. Breng na het scheren intieme balsem aan op het gebied.

Over de producten:

Intieme wash - 200 ml

Intieme Wash gebruikt natuurlijke Tea Tree Olie, melkzuur en vitamine C uit de kakadu pruim om effectieve bescherming te bieden tegen roodheid, ingegroeide haren en andere huidproblemen na intiem scheren. Melkzuur reinigt en verfrist de huid, terwijl de antibacteriële werking van Tea Tree Olie de bacteriën die roodheid na intiem scheren veroorzaken, tegengaat.

Intieme scheergel - 100 ml

Intieme Scheergel bevat antibacteriële Tea Tree Olie die bacteriën bestrijdt en de huid gezond en schoon houdt na het scheren. Intieme Scheergel is een volledig transparante scheergel. Dit geeft je een beter overzicht van waar je scheert. Dit betekent dat je een grotere kans hebt om pijnlijke ongelukjes tijdens intiem scheren te vermijden.

Intieme balsem - 100 ml

Intieme Balsem vermindert het risico op scheerbultjes, ingegroeide haren en roodheid bij intiem scheren. De balsem bevat natuurlijke actieve ingrediënten zoals allantoïne, Tasmanische peper en antibacteriële Tea Tree Olie om ongemak na intiem scheren effectief te voorkomen.

De intieme producten van Australian Bodycare zijn pH-gereguleerd voor intiem gebruik en dermatologisch getest, dus we kunnen je verzekeren dat onze producten huidvriendelijk zijn - zelfs voor mensen met een gevoelige huid.

Producten van Australian Bodycare zijn verkrijgbaar bij bol.com, Normal en direct in onze webshop.

Complete scheerset voor intiem scheren
Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek
+15.000 reviews
Normale prijs €29,99
Aanbiedingsprijs €29,99 Normale prijs
Complete scheerset voor intiem scheren - Een pakket met 3 producten tegen ingegroeide haartjes en rode bultjes in de schaamstreek

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram