Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Wat zijn haarfollikelmijten/demodex-mijten

Haarfollikelmijten of demodex-mijten zijn kleine microscopische organismen die leven in de haarzakjes en talgklieren van onze huid. Deze mijten zijn natuurlijke bewoners van de huid en kunnen normaal gesproken in kleine hoeveelheden aanwezig zijn zonder schade aan te richten. Maar wanneer hun aantal toeneemt, kan dit een reeks huidproblemen veroorzaken.

Demodex-mijten staan bekend om het veroorzaken van huidproblemen zoals rosacea, seborroïsche dermatitis en andere vergelijkbare huidaandoeningen. Wanneer het aantal van deze mijten toeneemt, kan dit leiden tot ontsteking, irritatie en andere huidproblemen. Vooral bij de oogleden kan een overproductie van talg leiden tot meer mijten. Het kan moeilijk zijn om vast te stellen of men demodex mijten heeft, omdat ze zo klein zijn en alleen onder een microscoop kunnen worden gezien. Maar als je aanhoudende huidproblemen ervaart, is het altijd een goed idee om je arts te raadplegen.

Demodex-mijten en Oogleden

Demodex-mijten kunnen ook op de oogleden worden gevonden, waar ze jeuk, irritatie en ontsteking kunnen veroorzaken. Deze mijten leven van sebum, een olieachtige substantie die wordt geproduceerd door de haar- en talgklieren in de huid rond de oogleden.

Een gezichtsreiniger met Tea Tree Oil is een natuurlijke en effectieve manier om het gebied waar de mijten een probleem zijn, zoals op de oogleden, te reinigen. De reiniger heeft een zuiverende werking en kan helpen om de mijten onder controle te houden en vuil in het gebied te verminderen. Bovendien kan tea tree olie helpen om de sebumproductie te reguleren en de huid rond de oogleden gezond en schoon te houden.

Breng een kleine hoeveelheid gezichtsreiniger aan op je vingertoppen en masseer het zachtjes in de huid in een cirkelvormige beweging. Spoel daarna het product af met lauw water en dep de huid droog met een schone handdoek.

Anti–Puistjes Gezichtsreiniger
Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €12,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €12,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtsreiniger - Face Wash tegen puistjes en mee–eters met Tea Tree Olie

Demodex-mijten en Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die kan worden verergerd door de aanwezigheid van haarfollikel-/demodex mijten. De mijten leven in de haarzakjes en kunnen ontsteking en roodheid in het gezicht veroorzaken, wat kan leiden tot verhoogde irritatie en ongemak.

Een gezichtsreiniger met tea tree olie kan worden gebruikt als een natuurlijke zuiverende behandeling tegen demodex mijten in het gezicht en voor de verzorging bij roodheid geassocieerd met Rosacea. De olie heeft een zuiverende werking die kan helpen om het gebied rond de mijten te reinigen en zo het gebied rond Rosacea schoon te houden.

Breng een kleine hoeveelheid gezichtsreiniger aan op je vingertoppen en masseer het zachtjes in de huid in een cirkelvormige beweging. Spoel af met warm water en dep je gezicht droog met een zachte handdoek.

Houd daarna je huid beschermd met een hydraterende gezichtscrème. Breng een kleine hoeveelheid crème aan en verdeel deze over het gezicht en masseer het in.

Als je enige vorm van irritatie of allergische reactie ervaart, stop dan onmiddellijk met het gebruik van het product en raadpleeg een arts of dermatoloog.

Pakket voor de verzorging van roodheid & gevoelige huid en bij rosacea
3 verzachtende producten kunnen gebruikt worden bij rosacea: reiniger, B5 serum & crème
+15.000 reviews
Normale prijs €49,99
Aanbiedingsprijs €49,99 Normale prijs €55,99
Pakket voor de verzorging van roodheid & gevoelige huid en bij rosacea - 3 verzachtende producten kunnen gebruikt worden bij rosacea: reiniger, B5 serum & crème

Natuurlijke Reiniging bij Haarfollikelmijten

Er zijn verschillende natuurlijke middelen die kunnen helpen om de gebieden rond demodex mijten te reinigen en symptomen te verlichten. Enkele hiervan zijn:

  • Amandelolie heeft zuiverende eigenschappen en kan helpen om jeuk en irritatie van de huid te verlichten. Het kan direct op de getroffen gebieden worden aangebracht en licht in de huid worden gemasseerd.
  • Groene thee staat bekend om zijn zuiverende eigenschappen, die kunnen helpen om vuil in de huid te verminderen en demodex mijten te bestrijden. Je kunt een afgekoelde groene theezakje direct op de getroffen gebieden aanbrengen om jeuk en irritatie te verlichten.
  • Honing heeft zuiverende eigenschappen en kan helpen om de huid schoon te houden. Het kan direct op de getroffen gebieden worden aangebracht en 20-30 minuten worden gelaten, voordat het wordt afgespoeld met warm water.

Haarfollikelmijten op het Lichaam

Gebruik een milde en zachte body wash met Tea Tree Oil zoals Australian Bodycare's Body Wash om getroffen gebieden te reinigen. Focus op de borst, rug en andere getroffen gebieden. Spoel grondig af en droog het lichaam voorzichtig. Handhaaf een goede lichaamshygiëne door regelmatig van kleding te wisselen en strakke kleding te vermijden. Raadpleeg altijd je eigen arts voor advies.

Anti–Puistjes Douchegel
Effectief tegen zweet, vuil, onzuiverheden, puistjes en ongewenste geuren
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Douchegel - Effectief tegen zweet, vuil, onzuiverheden, puistjes en ongewenste geuren

Veiligheidsmaatregelen

Bij het gebruik van tea tree olie of andere natuurlijke middelen om te reinigen bij demodex mijten, is het belangrijk om bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen. Voordat je met enige vorm van behandeling begint, dien je altijd je arts of dermatoloog te raadplegen.

Andere natuurlijke middelen en behandelingen kunnen ook bijwerkingen hebben of interageren met medicijnen, dus het is belangrijk om onderzoek te doen en een arts te raadplegen voordat je met een nieuwe behandeling begint.

Vergeet niet altijd de instructies van de fabrikant te volgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij het gebruik van tea tree olie of andere natuurlijke middelen voor de verzorging bij demodex mijten.


FAQ

Hoe weet je of je demodex mijten hebt?

Je kunt een huidbiopsie of een uitstrijkjestest bij een dermatoloog laten doen om te bepalen of je demodex mijten hebt. Ze kunnen ook je symptomen onderzoeken, die jeuk, roodheid en irritatie op de huid of in het ooggebied omvatten.


Zijn demodex mijten en haarfollikelmijten hetzelfde?

Ja, demodex mijten zijn een type haarfollikelmijten die leven in de talgklieren van huid en haar. Ze kunnen worden gevonden op verschillende delen van het lichaam, waaronder het gezicht, de oogleden en de wenkbrauwen.


Zijn rosacea mijten op de huid?

Een van de factoren die rosacea symptomen kunnen verergeren, zijn demodex mijten. Deze mijten kunnen ontsteking en roodheid in de huid veroorzaken.


Hoe kun je Demodex mijten bij mensen doden?

Er zijn verschillende manieren om demodex mijten te doden, waaronder het gebruik van medische shampoos of crèmes die zwavel of metronidazol bevatten. Tea tree olie en andere natuurlijke middelen kunnen ook helpen om de gebieden waar de mijten zijn te reinigen.


Mijten in wimpers?

Ja, demodex mijten kunnen ook in het ooggebied leven, waaronder de oogleden en de wenkbrauwen.


Heeft iedereen demodex mijten?

Ja, vrijwel iedereen heeft demodex mijten op hun huid en haar. Maar in sommige gevallen kan het aantal mijten verhoogd zijn, wat kan leiden tot symptomen en huidproblemen.

Pakket voor de verzorging van roodheid & gevoelige huid en bij rosacea
3 verzachtende producten kunnen gebruikt worden bij rosacea: reiniger, B5 serum & crème
+15.000 reviews
Normale prijs €49,99
Aanbiedingsprijs €49,99 Normale prijs €55,99
Pakket voor de verzorging van roodheid & gevoelige huid en bij rosacea - 3 verzachtende producten kunnen gebruikt worden bij rosacea: reiniger, B5 serum & crème

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram