Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

Misschien moet je het dus twee keer overwegen als je rondloopt met een volle baard, van plan bent er een te laten groeien, of misschien iemand kust die er een heeft.

Volgens een nieuwe studie van de Manchester Metropolitan University heeft één op de twee mannen darmbacteriën in hun baard.

De studie, uitgevoerd in samenwerking met het cosmeticabedrijf Fragrance Direct, testte de baarden van mannen en ontdekte dat enterokokken een populaire gast in baarden waren.

Je zou denken dat je meer kans hebt om bacteriën in je baard te krijgen als deze lang is. Maar dat is eigenlijk niet het geval. Ook mannen met stoppels testten positief voor enterokokken, volgens Men's Health.

Wat kun je doen om bacteriën in je baard te vermijden?

Begin eerst met het wassen van je handen na het toiletbezoek - volgens een studie doet 60 procent van ons dit niet.

Dan......

Onthoud een goede hygiëne en verzorg je baard goed.

Laat je baard groeien, maar vergeet niet om het goed te wassen. Anders loop je rond met een bacteriebom.

Hipster of niet. Je baard heeft verzorging nodig. Het is vooral belangrijk dat je onthoudt om het goed te behandelen en te wassen.

Als je elke dag of om de dag doucht, zoals het hoort, en je ook je gezicht en baard wast, zou je veilig moeten zijn om dagelijks bacteriën in je baard te dragen.

Was je baard ELKE dag. Je baard wordt blootgesteld aan eten en drinken en aan de elementen. Daarom moet je baard vaker worden gewassen dan je haar en bij voorkeur met een antibacteriële shampoo die bacteriën bestrijdt. Dan zou je dagelijks veilig moeten zijn voor het hebben van bacteriën in je baard.

Wij raden aan: De Hair Clean shampoo van Australian Bodycare bevat de natuurlijke antibacteriële Tea Tree Olie. Hier krijg je een shampoo die bacteriën bestrijdt en je baard schoonmaakt zodat deze altijd schoon en mooi is om naar te kijken. Daarnaast kan de shampoo natuurlijk ook gebruikt worden in het haar en zo krijg je een shampoo voor het wassen van het haar, die tegelijkertijd perfect is voor de baard. Vind shampoo hier.

Bonustip:

Als je problemen hebt met puistjes en onzuivere huid aan de rand of onder de baard, raden we aan dat je een huidtonic gebruikt. Kies een huidtonic die antibacterieel is en bij voorkeur met natuurlijke Tea Tree Olie, die de bacteriën tegengaat die puistjes en onzuivere huid veroorzaken.

Anti–Roos Shampoo met Tea Tree
tegen jeukende, schilferige en droge hoofdhuid
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Anti–Roos Shampoo met Tea Tree - tegen jeukende, schilferige en droge hoofdhuid
Anti–Puistjes Gezichtstonic
Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters
+15.000 reviews
Normale prijs Vanaf €9,99
Aanbiedingsprijs Vanaf €9,99 Normale prijs
Anti–Puistjes Gezichtstonic - Alcoholvrije face tonic met Tea Tree Olie tegen puistjes en mee–eters

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram