Anne Thestrup Anders Image

Gelezen door Anne Thestrup Meimbresse

Klinisch apotheker, Varde Apotheek

Hier kun je Annes profiel bekijken »
Inhoudsopgave:

De zomer (en de muggen) staan voor de deur

Wanneer de zomer aanbreekt, betekent dit vaak warme en lichte avonden die uitnodigen om buiten te ontspannen. Helaas kan de goede sfeer abrupt eindigen als er muggen komen die rondzwermen en de hele familie steken.


1. Het tijdstip is cruciaal

Er zijn bepaalde tijden van de dag waarop muggen bijzonder actief worden. Als je steken wilt vermijden, moet je dus opletten wanneer het schemertijd is.

In de vroege avond en tot zonsopgang zijn de vrouwtjesmuggen op zoek naar bloed, dat ze nodig hebben om eitjes te leggen. Muggen zijn dus vooral actief bij zonsopgang en zonsondergang, dus wees dan extra alert.


2. Dek armen en benen af

Je hebt waarschijnlijk ervaren dat vooral je armen en benen het doelwit zijn van muggenbulten. Wanneer de kleine beestjes verschijnen, is het daarom belangrijk om je lichaam goed te bedekken.

Het is een goed idee om zichtbare en blootgestelde gebieden zoals armen en benen te beschermen met lange broeken en truien. Je kunt je ook in dekens wikkelen als dat gezelliger is. Hoewel het niet voor de hand ligt om je in kleding te wikkelen als het warm is, is het toch nodig als je de kleine insecten buiten wilt houden.

Stick voor muggenbeten
Anti jeuk stick bij bacteriën en irritatie door insectenbeten
+15.000 reviews
Normale prijs €7,99
Aanbiedingsprijs €7,99 Normale prijs
Stick voor muggenbeten - Anti jeuk stick bij bacteriën en irritatie door insectenbeten

3. Het muggennet is je vriend in nood

Een muggennet is een effectief hulpmiddel om muggen op afstand te houden. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt het net over je gespannen, en het kan voorkomen dat muggen je steken. Het is daarom een goed idee om onder een muggennet te slapen, vooral als je in het buitenland bent, waar muggen ernstige ziekten kunnen overbrengen.


4. Kies je locatie zorgvuldig

Het maakt uit waar je ervoor kiest om de warme avonduren door te brengen als je de volgende ochtend niet wakker wilt worden met jeukende beten.

Zorg ervoor dat je niet op een plek zit waar het bijzonder vochtig is of waar stilstaand water is, omdat dit gebieden zijn waar muggen graag broeden en over het algemeen verblijven.


5. Gebruik muggenmiddelen als de schade is aangericht

Zelfs als je alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt, is het nog steeds waarschijnlijk dat een mug op je landt. Als je zo ongelukkig bent dat een mug je een jeukende groet achterlaat, zijn er gelukkig bepaalde preparaten die het ongemak kunnen verminderen. Maar onthoud dat je moet letten op welke producten je gebruikt.


+ Een bonustip

Een handig hulpmiddel is de spot stick van Australian Bodycare, gebaseerd op tea tree olie. Het is vanwege zijn slimme formaat gemakkelijk overal mee naartoe te nemen en heeft onmiddellijk een verzachtende en effectieve werking.

Stick voor muggenbeten
Anti jeuk stick bij bacteriën en irritatie door insectenbeten
+15.000 reviews
Normale prijs €7,99
Aanbiedingsprijs €7,99 Normale prijs
Stick voor muggenbeten - Anti jeuk stick bij bacteriën en irritatie door insectenbeten

Doe net als 50.000 anderen - volg ons op Instagram