Zo voorkom je paradontitis

Voorkom dat tandvleesontsteking overgaat in parodontitis.

Paradontitis - hoe het ontstaat

Parodontitis ontstaat door tandvleesontsteking. Als je langdurig met tandvleesontsteking rondloopt, kan dat overgaan in parodontitis.

Parodontitis breekt het botweefsel af, waardoor je het risico loopt je tanden te verliezen. Daarom moet je je tandvlees goed verzorgen voordat deze ziekte zich ontwikkelt.

Zo maak je het risico op het ontstaan van parodontale aandoeningen zo klein mogelijk

Een goede en regelmatige mondhygiëne is het allerbelangrijkste. In 3 eenvoudige stappen kun je tandvleesontsteking en parodontitis voorkomen:

1) Poets je tanden tweemaal per dag met een tandpasta met fluoride.

Tandpasta met Tea Tree Olie bevat de hoeveelheid fluoride die door Deense tandartsen wordt aanbevolen (1450 ppm).

2) Reinig je mond in de loop van de dag met een goed mondspoelmiddel.

In plaats van te riskeren dat je tanden door overmatig poetsen slijten, kun je mondwater gebruiken. Mondwater met Tea Tree Olie verwijdert overdag bacteriën van je tanden, tong en tandvlees.

3) Verzorg pijnlijk en bloedend tandvlees met mondgel.

Mondgel met Tea Tree Olie wordt op de geïrriteerde plek aangebracht. Mondgel houdt het tandvlees gezond en vrij van pijn.

Heb je al problemen met parodontitis en bloedend tandvlees?

Dan is het belangrijk dat je de aanwijzingen van de tandarts opvolgt. Als je de ziekte al hebt, moet de tandarts je helpen.

Je kunt je gebit tegelijkertijd dagelijks verzorgen met goede mondproducten. Op deze manier kun je het ongemak dat met de ziekte gepaard gaat tot een minimum beperken.

>> Vind hier producten van Australian Bodycare voor de dagelijkse verzorging van je mond <<