Zo verminder je de zichtbaarheid van striae

Striae is niet alleen iets voor zwangere buiken. Dit weet je misschien zelf als je die lichte strepen in je huid hebt.

Striae komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Ze ontstaan als je ofwel in een hoog tempo gewicht verliest ofwel in een hoog tempo aankomt. Sommigen krijgen ook striae als ze in de groei zijn en plotseling de hoogte in schieten.

Zo verzorg je je striae

Van je striae kom je niet meer af. Als de huid eenmaal overrekt is, kan dat niet meer ongedaan worden gemaakt. Je kunt echter wel veel doen om het uiterlijk van je striae te verbeteren.

Het is belangrijk om vet aan de huid toe te voegen om de gezonde gloed ervan te versterken. Dit doe je met een goede lichaamsolie. Body Oil van Australian Bodycare heeft natuurlijke Tea Tree Olie, amandelolie en zonnebloemolie.

Olie wordt het best in de huid opgenomen als je eerst de dode huidcellen verwijdert met een goede scrub. Body Scrub van Australian Bodycare is geschikt voor iedereen en maakt je huid zacht en glad. De scrub verwijdert dode huidcellen en maakt het huidoppervlak glad.

Body Scrub en Body Oil van Australian Bodycare kan door iedereen gebruikt worden – ook door zwangere vrouwen.

Daarom kun je striae krijgen

Striae ontstaan als de huid snel en sterk uitgerekt wordt. Als de vezels van het onderhuidse weefsel te ver uitrekken, ontstaan er strepen in de huid die striae genoemd worden.

Striae zijn niet gevaarlijk, al kun je het gevoel hebben dat ze een beetje jeuken.

De lichte strepen horen voor menigeen bij het leven. Als je wilt, kun je het uiterlijk van je striae verbeteren door je huid goed te verzorgen. 

Met een goede lichaamsolie kun je je huid voeden, zodat deze er mooi en stralend uitziet.

>> Vind hier producten van Australian Bodycare voor de verzorging van striae <<