Handleiding: zo kam je tegen luizen

Hebben één of meer van je gezinsleden luizen? Dan moet je het probleem aanpakken. Luizen verdwijnen namelijk niet vanzelf.

Zo kam je luizen en eitjes uit je haar

Na de behandeling met luizenmiddel moeten de dode luizen en eitjes verwijderd worden. De gemakkelijkste manier om dit te doen is met een doorkam-conditioner en een zeer fijne kam (luizenkam).

1) Was je haar met een luizenhampoo. Het is belangrijk om het luizenmiddel helemaal uit te wassen om problemen met luizen op de hoofdhuid te voorkomen. Een Luizenshampoo met Tea Tree Olie houdt de hoofdhuid gezond en vrij van problemen.

2) Gebruik een verzachtende en gladmakende doorkam-conditioner. Als je doorkam-conditioner op je haar aanbrengt, wordt het gemakkelijker om dode luizen en luizeneitjes eruit te kammen.

3) Kam met een zeer fijnmazige kam door het haar. Begin bij de haarwortels en trek de kam in één beweging naar de uiteinden van het haar. Neem een gedeelte tegelijk, zodat je helemaal rond gaat.

Dat was het! In 3 eenvoudige stappen heb je nu de dode luizen en eitjes uit je haar verwijderd na een luizenbehandeling. Spoel de conditioner uit het haar en voorkom problemen met luizen door het gebruik van een luizenpray. Dat is vooral verstandig op de dagen dat je je haar niet wast.

Je dient eerst te behandelen met een luizenkuur

Het is belangrijk dat je onmiddellijk een behandeling met een luizenkuur doet als je luizen ontdekt. Het hele gezin moet behandeld worden, zelfs als maar één gezinslid die kleine beestjes op de hoofdhuid heeft. Het is belangrijk dat hoofdluizen volledig verwijderd worden, anders zijn ze besmettelijk.

Kies een luizenkuur die...

  • Tea Tree Olie bevat, dat de gezondheid van je hoofdhuid bevordert en luizenproblemen voorkomt.
  • Vrij van insecticiden is, zodat de luizen niet resistent worden en moeilijk weg te krijgen zijn.
  • In slechts 15 minuten werkt, zodat je in een mum van tijd vrij bent van jeuk, krabben en ongedierte.

 >> Bekijk hier het aanbod van niet-toxische luizenproducten met Tea Tree Olie van Australian Bodycare <<