Gebruik je je huidverzorgingsproducten verkeerd?

Als je dat doet, kan dat nadelige gevolgen hebben, helaas. In sommige gevallen kunnen de producten dan een averechts effect hebben. 

Lees hier meer om te weten te komen of je je huidverzorgingsproducten verkeerd gebruikt. 

5 typische fouten die velen maken

Doe jij dat ook?

1) Je doet niets

Je wast je gezicht alleen met water. Stop! Water alleen kan overtollig vet niet van de huid verwijderen. Als je alleen met water wast en geen gebruik maakt van reinigende producten, zal je huid uitdrogen. Het veroorzaakt een verstoord evenwicht en puistjes in het gezicht.


2) Je gebruikt geen gezichtscrème

Helaas maken velen deze fout. Als je een vette huid hebt, denk je misschien dat je geen vochtinbrengende crème nodig hebt. Maar dat is helemaal niet zo!
Als je geen crème gebruikt, zorgt dat voor een te hoge vetproductie. Dit leidt tot verstopte poriën en puistjes.

Vergeet ook niet om je huid te beschermen met moisturiser, als je gebruik maakt van een serum. Een vochtinbrengend serum kan een uitdrogende werking hebben als het niet beschermd wordt met een laagje voedende gezichtscrème.


3) Je wast te veel

Reinig je gezicht 2 keer per dag – 's ochtends en 's avonds. Als je veel aan sport doet, moet je het transpiratievocht ook verwijderen. Maar vaker hoef je niet te reinigen.
Overmatig wassen van je gezicht kan leiden tot uitdroging en irritatie van de huid.


4) Je vergeet hals en borst

Hals en borst moeten ook verzorgd worden. Doe ook dit elke keer als je je gezicht reinigt.


5) Je bent ongeduldig

Je gunt je huid niet de tijd om aan nieuwe producten te wennen. En als je niet binnen een paar dagen resultaat ziet, verander je opnieuw van product. Maar dat is niet de juiste aanpak.

De huid heeft een maand nodig om aan nieuwe producten te wennen. Je moet dus geduld hebben. Bedenk ook dat het normaal is dat je tijdens de gewenningsperiode meer puistjes krijgt.Als je veel puistjes hebt, kan het langer duren voordat je resultaat ziet.

>> Vind gezichtsverzorgingsproducten met Tea Tree Olie bij Australian Bodycare <<