5 oorzaken van vaginale droogheid en hoe je dit kunt voorkomen

Vrouwen van alle leeftijden zullen tijdens hun leven in meer of mindere mate last krijgen met problemen van hun onderlijf. Het kan jeuk, irritatie of ander intiem ongemak zijn. Lees mee en krijg 5 goede tips, om een ​​droge vagina te voorkomen en waar je op moet letten.

Vaginale droogheid – wat zijn de symptomen?

Er kunnen veel ongemakken verbonden zijn, aan het hebben van droge slijmvliezen in je intieme zone. Naast droogheid kan er ongemak zijn tijdens de geslachtsgemeenschap, bijvoorbeeld een branderig gevoel, jeuk en irritatie. Ook kan er geuroverlast optreden, die voor jou remmend kan werken. Het is daarom belangrijk, dat je onder andere geparfumeerde zeep vermijdt tijdens je intieme verzorging en elke dag een schone slip aantrekt.

Om ervoor te zorgen dat jouw onderlijf bestand is tegen ongewenste bacteriën, is het belangrijk dat je eventuele ongemakken verhelpt en tegelijkertijd voorkomt, zodat je in de toekomst geen problemen ervaart.

Daarvoor kun je ervoor kiezen, om gebruik te maken van Femi Daily van Australian Bodycare. Dat is een gel, die op een zachte, maar effectieve manier zowel ongemak in je intieme zone verlicht als voorkomt.

Let daarnaast ook op de volgende 5 dingen, als je vaginale uitdroging en ongemak in je intieme zone wilt voorkomen.

1) Wees voorzichtig met je intieme hygiëne

Hoewel het goed is om schoon te blijven en jouw onderlichaam grondig te reinigen, kan overmatig en frequent wassen juist het tegenovergestelde effect hebben op de balans van je intieme zone.

Als je te veel en te vaak zeep gebruikt, kan het een verkeerde PH-waarde creëren, wat de natuurlijke balans van je omgeving vernietigt. Denk er daarom aan, om het niet te overdrijven met jouw intieme hygiëne.

2) Hormonale veranderingen kan droogheid veroorzaken

Als je net bent bevallen, of als je borstvoeding geeft, verandert je hormoonbalans in je lichaam. De onbalans in de bacterieflora kan onder andere uitdroging en irritatie in de vagina veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je de balans behoudt, door het gebruik van een hormoonvrije gel.

3) Gebruik je de pil of andere medicijnen?

Eén van de dingen, die ook een onbalans in jouw bacteriële flora kan veroorzaken, is als je anticonceptiepillen of een andere vorm van medicatie gebruikt. Medicatie kan ervoor zorgen, dat jouw pH in je vagina stijgt en dit kan problemen in je onderlichaam veroorzaken.

4) Een lichaam in verandering

Als het oestrogeengehalte van je lichaam daalt, zoals bijvoorbeeld gebeurt, als je als vrouw in de overgang komt, kan dat problemen veroorzaken zoals droge slijmvliezen. Er kunnen ook andere redenen zijn waarom je oestrogeenspiegel daalt, dus het is belangrijk dat je je onderlichaam continu goed verzorgt, zodat je intiem ongemak voorkomt.

5) Droogheid kan worden veroorzaakt door vaginale schimmel

Heb je last van vaginale droogheid, jeuk of ander ongemak in je intieme zone, dan kan dit veroorzaakt worden door vaginale schimmel of bacteriële vaginose. Een vaginale schimmel is iets dat alle vrouwen kunnen krijgen en het is gelukkig gemakkelijk te behandelen.

Je kunt met voordeel ervoor zorgen dat je je onderlichaam in balans houdt door vaginale schimmel te voorkomen, door een hormoonvrije intieme gel te gebruiken.

>> Lees hier nog veel meer over de producten van Australian Bodycare <<