5 dingen, die je kunt doen, om te voorkomen dat je vaginale schimmel krijgt

Heb je wel eens last gehad van een vaginale schimmel? Misschien heb je het zelfs meerdere keren gehad? Het is echt heel erg vervelend - het jeukt en irriteert. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen, om te voorkomen dat je een vaginale schimmel krijgt.

Je wilt vast goed voor je intieme zone zorgen, maar weet jij waar je als vrouw aan moet denken en welke fouten je absoluut niet mag maken?

1) Vermijd synthetisch ondergoed

Schimmel houdt van vocht en daarom moet je vocht in je intieme zone zoveel mogelijk vermijden. Synthetische materialen, zoals polyester en acryl, houden vocht en warmte vast. Het sluit eenvoudigweg het vocht van binnen af, waardoor het een perfecte plek is voor de schimmel, om te groeien. Daarom moet je slipje bij voorkeur niet van synthetisch materiaal zijn, maar in plaats daarvan bij voorkeur van katoen.

2) Gebruik verzorgende en verzachtende producten

Het kan heel fijn zijn, om je extra beschermd te voelen tegen schimmel, en dat kan je doen door verzorgende producten te gebruiken, die speciaal zijn ontwikkeld voor de intieme zone. Zo kun je Femi daily van Australian Bodycare, wat een preventieve gel is, dagelijks gebruiken. De gel bevat onder andere Tea Tree Olie, die een zeer sterke geur heeft, maar juist hét ingrediënt is, dat de bacteriën tegengaat, die jeuk, irritatie en geurhinder veroorzaken. Het is een natuurlijk ingrediënt en daarom ongelooflijk zacht voor je huid. Zo bescherm je je tere huid in je intieme zone, want ja, dat is en blijft de meest kwetsbare plek op het lichaam. Het is belangrijk, dat je erop past.

3) Vermijd overmatig gebruik van inlegkruisjes

Gebruik jij graag elke dag inlegkruisjes? Dan is het een heel goed idee, om daar nu mee te stoppen. De inlegkruisjes helpen, net als de synthetische slipjes, de intieme omgeving vochtig te houden. Daardoor verstoor je de zuurgraad van je vagina, wat kan leiden tot een vaginale schimmel.

4) Gebruik nooit gewone zeep, om je intieme zone te wassen

We hebben het al eerder gezegd, maar we zeggen het graag nog een keer: Gebruik geen gewone zeep, om je intieme delen te wassen.

“Je intieme delen zijn gewoon niet gemaakt, om de stoffen in gewone zeep te weerstaan”

De vagina is over het algemeen heel goed om zichzelf te neutraliseren, maar je kunt ook een intieme zeep gebruiken, als je je intieme delen grondig wilt reinigen. Zodra het natuurlijke evenwicht in de vagina wordt vernietigd, is er een groter risico op algemene irritatie, maar ook op een vaginale schimmel, en dat is precies wat je wilt vermijden, toch?

5) Zorg ervoor dat je je intieme delen goed droogt

Ja, laten we het nog maar eens over dat vocht hebben. Het is dus heel belangrijk, dat je ervoor zorgt dat je je intieme zone helemaal droog houdt. Schimmel voedt zich met vocht. Dus als je last hebt van algemene irritatie of al meerdere keren een vaginale schimmel hebt gehad, dan kan het zijn dat je genoodzaakt bent om alternatieve remedies te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld af en toe de föhn pakken - ja, dat wil zeggen, om je intieme delen ​​te drogen, als je bijvoorbeeld onder de douche hebt gestaan.

Bij het sporten zweet je veel en als je katoenen ondergoed gebruikt, dan zal dit het vocht opnemen. Zorg er daarom voor dat je een schone slip meeneemt, zodat je je natte, bezwete slip kunt verwisselen, als je klaar bent met sporten.

Is het kwaad al geschied?

Heb je last van intiem ongemak, jeuk en irritatie? Dan heb je misschien de schimmel opgelopen en moet je dus natuurlijk medische hulp zoeken, zodat je een middelt krijgt, die de vaginale schimmel direct bestrijden. Maar daarnaast is het een goed idee, om Femigel van Australian Bodycare te gebruiken, dat een heel goed effect heeft op de bacteriën, die daar helemaal niet welkom zijn. Een onderzoek toont zelfs aan, dat de gel intiem ongemak heeft weggenomen bij 9 van de 10 vrouwen. De gel kan je dus helpen de jeuk, irritatie en ongewenste geur daar beneden te verlichten.

>> Lees hier meer over Australian Bodycares producten <<