3 tips tegen striae

Iedereen kan striae krijgen. Striae kunnen ontstaan bij snelle groei, zwangerschap, gewichtstoename of gewichtsverlies. Zowel mannen als vrouwen kunnen striae krijgen – maar het komt vooral voor bij vrouwen. Wel 90% van de zwangere vrouwen krijgt striae als hun buik groot wordt.

3 tips om de zichtbaarheid van je striae te minimaliseren

Hoewel striae niet weg te krijgen zijn, kun je ze er wel fraaier uit laten zien.

Dit doe je door te zorgen dat je huid met olie verzadigd wordt en een mooie gloed krijgt. Een gezonde en gehydrateerde huid ziet er egaler en gladder uit.

1) Scrub je huid glanzend

Wist je dat je je huid glad en egaal kunt scrubben? Body Scrub van Australian Bodycare verwijdert de dode huidcellen en laat een gladde huid achter. Geef jezelf 1-2 keer per week een heerlijke massage met scrub in bad.

2) Geef je striae voeding

Een gehydrateerde huid is een mooie huid. Als je striae of een sinaasappelhuid hebt, is het belangrijk om de gezonde gloed te versterken. Dit doe je door vet toe te voegen met een goede lichaamsolie, die de huid gemakkelijk op kan nemen.

3) Eet gezond en drink water

Om striae te voorkomen, moet je je huid gezond en elastisch houden. Eet gezond en gevarieerd, zodat je alle vitaminen, die je huid nodig heeft, binnenkrijgt. Dit geldt vooral voor vitamine A, C en E.

Les je dorst met water - het reinigt je huid van binnenuit, zodat deze er gezond en mooi uitziet.

Producten om de zichtbaarheid van striae te verminderen

Producten met vochtinbrengende en reinigende bestanddelen verbeteren het uiterlijk van je huid. Een met vet verzadigde huid ziet er gezond uit en je striae zijn minder zichtbaar.

Body Scrub met Tea Tree Olie van Australian Bodycare houdt de huid gezond en verwijdert dode huidcellen.

Body Oil is voedend voor de huid en geeft zowel vet als vocht. Amandelolie en zonnebloemolie zorgen voor vet, terwijl Squalane veel vocht geeft. De antibacteriële Tea Tree Olie houdt de huid vrij van onzuiverheden.

>> Vind hier producten van Australian Bodycare voor striae <<