3 dingen die je waarschijnlijk niet wist over striae...

Je weet waarschijnlijk wel dat striae lichte strepen in de huid zijn. Je weet waarschijnlijk ook dat veel mensen ze "tijgerstrepen" noemen. Maar wist je dat wel 90% van de zwangere vrouwen ze krijgt op hun snel groeiende buik?

Hier zijn 3 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over striae. Je krijgt ook advies over de verzorging van je huid met striae.   

Wist je dat...

1) Mannen krijgen ook striae

Striae komen niet uitsluitend bij vrouwen voor. Tijgerstrepen kunnen iedereen overkomen – ongeacht geslacht. Mannen (en vrouwen) kunnen striae krijgen als ze veel sporten en hun spieren plotseling snel groeien. Het kan ook gebeuren bij snelle gewichtstoename, gewichtsverlies of als je in de groei bent.

2) Striae komen ook voor bij slanke mensen

Hoewel striae vaak geassocieerd worden met gewichtstoename, is dat niet altijd de reden waarom ze ontstaan. Striae ontstaan ook door hormonen. Dit kan gebeuren tijdens de puberteit, zwangerschap of tijdens een hormoonbehandeling.

Je kunt dus ook gemakkelijk striae krijgen als je slank bent.

3) Je genen spelen een grote rol

Als je moeder (of vader) striae heeft, zul jij ze waarschijnlijk ook krijgen. De kans op het ontstaan van striae wordt namelijk ook bepaald door je genen.

Zo verzorg je je striae

Hoewel striae veel voorkomen en onschadelijk zijn, kun je het uiterlijk ervan verbeteren. Je kunt dit doen door goede, vetrijke producten te gebruiken die de gezonde gloed van je huid versterken.

>> Vind hier producten van Australian Bodycare voor de verzorging van striae <<